Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
20 jan. Aanmeldformulier 2017
9 nov. ClubApp is online!
30 okt. Leden voor de Peperbuscommissie!
14 okt. Opgeven voorjaarscompetitie
10 okt. Wintertraining 2016-2017
21 sep. Studententarief
17 aug. Jeugdclubkampioenschappen!
31 mei Lidmaatschap bij ZLTB
26 mei PEPERBUS OPEN 2016
28 apr. QUIZ NIGHT at ZLTB
12 apr. ACTIE ACTIE ACTIE!
7 apr. Baanschema zaterdag en zondag competitie 2016
2 apr. Voorlopige indeling 2016
16 maa. Verbeteringen aan clubhuis en banen
15 maa. Activiteitenkalender 2016
13 maa. Open Dag en opening seizoen op 2 april
29 feb. Definitieve teamindeling voorjaarscompetitie 2016
29 feb. Speeldata voorjaarscompetitie 2016
14 sep. Schenktijden!
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
Activiteitencommissie.jpg
PR-commissie.jpg
generatietoernooi 2013-3.jpg
Meest recente foto's
Aanmeldformulier 2017
 Dave Lamberts  Algemeen  78x gelezen

Beste (aanstaande) leden, 

 Het aanmeldformulier 2017 kunt u hier downloaden!

 


Download bestanden
Aanmeldformulier 2017 256 KB (92x opgehaald)
vrijdag 20 januari 2017, 11:31 uur 0 reacties (reageer)
Thematraining
 Dave Lamberts  Tennisles  45x gelezen
Beste leden,

De volgende breakpoint thematraining is in aantocht! Ter voorbereiding op de competitie hebben we gekozen voor het thema Dubbelspel!

Deze training zal zijn op zaterdag 4 februari van 19.00 - 20.30 uur.

Inschrijven kan door deze link te gebruiken: 

https://www.breakpoint.nu/evenement/thematraining/ 

We hopen op een mooie deelname.

Tot snel

De Breakpoint trainers van ZLTB Wilco, Harold en Jelle

woensdag 18 januari 2017, 17:40 uur
Indeling Voorjaarscompetitie 2017
 Laurens Bouwhuis  Competitie  62x gelezen

De Technische Commissie heeft ook dit jaar weer heel veel aanmeldingen ontvangen voor de mooiste tennisperiode van het jaar: DE VOORJAARSCOMPETITIE!

  

Je vindt de indeling in de bijlage van dit bericht. Vragen? Mail ons via TC@ZLTB.nl

 

De Technische Commissie

 


Download bestanden
Indeling Voorjaarscompetitie 2017 194 KB (133x opgehaald)
woensdag 21 december 2016, 22:13 uur 0 reacties (reageer)
Breakpoint werkt samen met HEAD
 Dave Lamberts  Algemeen  79x gelezen

Wist je dat Tennisschool Breakpoint sinds enige tijd samenwerkt met HEAD? 

HEAD is een van de toonaangevende merken in de tenniswereld. Onder andere de nr 1 en 2 van de wereld bij de heren, Andy Murray en Novak Djokovic spelen met een HEAD racket. Ook diverse toppers bij de dames spelen met HEAD, zoals bijvoorbeeld top 10 speelster Svetlana Koeznetsova.

De samenwerking heeft ook een aantal voordelen voor leden van ZLTB. Zo ontvangen alle kinderen die deze winter bij ZLTB trainen een HEAD tennisshirt. Via Breakpoint kun je bovendien HEAD rackets gratis testen en eventueel ook aanschaffen. 

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze trainers. Zij zijn elke werkdag op de banen van onze vereniging te vinden. Zij kunnen je ook adviseren welk racket het best bij jouw speelstijl past.

woensdag 14 december 2016, 09:36 uur


De tenniskids world tour (oranje).
 Dave Lamberts  Jeugdhonk  116x gelezen
Een tennismaatje mailt: referee gezocht voor zondagochtend bij de World Tour. Oranje. Ik heb toch al langer eens willen uitzoeken hoe dat zit met die World tour en die kleuren bij de jeugd. Dus op tijd opstaan deze zondag, warme kleren aan en naar de baan.

De website van de KNLTB maakt mij al iets wijzer: een competitie voor jeugdleden tot en met 12 jaar.  Het is opgestart in maart 2016 en bestaat uit 11 spelmomenten verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen. Vandaar de naam. Dan de betekenis van de kleuren: ze zijn niet strikt gebonden aan leeftijd, maar geven wel een indicatie. De jongste groep is de rode groep (t/m 7 jaar oud). Ben je 8 of 9 dan mag je kiezen tussen rood en oranje. Na rood komt dus oranje (8 t/m 11) en tenslotte is er nog groen, tussen 10 en 12 jaar. De kleur heeft ook invloed op het soort ballen waarmee gespeeld wordt en de grootte van het speelveld. Bij rood wordt er een extra net loodrecht op het bestaande net gezet en zo worden 4 baantjes gecreëerd.  Oranje speelt op driekwart banen. Halverwege de baseline en de servicelijn is een nieuwe lijn getrokken die nu gaat gelden als baseline. Groen gebruikt al de hele baan.

Bij aankomst: 3 banen al ontmanteld, zonder lijnen. Dus nog 4 gravelbanen ter beschikking. De vaders regelen het vandaag. Chocolade taart, komkommer en mandarijntjes, glaasjes limonade. De 3 tegenstanders zijn Wijhe, Hattem en Westenholte. De ouders beginnen met een bakkie, kletsen wat samen en bewonderen het clubhuis. De kinderen melden zich en worden in een systeem gezet via toernooi.nl. Het systeem bepaalt de wedstrijden. Alles door elkaar, enkels en dubbelspelen  en ook de geslachten gewoon door elkaar. Zo maak ik eens een jongensdubbel tegen een meisjesdubbel mee.  Ze spelen tiebreaks tot 7 en met 2 punten verschil. Best of three. De telling van die tiebreaks  is lastig voor hen. Vooral in de dubbel, dan moet er zoveel gedraaid worden. De vaders en ik helpen graag. Nog een regel: eerste maal bovenhands opslaan, de tweede service mag onderhands.

Er wordt begonnen met een speelse warming-up waar alle deelnemers aan meedoen. Een kleine 20 kinderen. Dan beginnen de wedstrijdjes. Het zijn allemaal driesetters als ik scheidsrechter ben. Het is een frisse dag maar de kinderen klagen niet, spelen met veel plezier en zijn sportief. Soms wordt ik (terecht) gecorrigeerd. Ouders verlaten het warme clubhuis als hun kind moet spelen. Aanmoedigen gebeurt op een leuke manier. In de einduitslag is het clubbelang groter dan de individuele prestaties. Ik ben weer een stuk wijzer. Dit is een speelse manier om met tennis bezig te zijn en veel ervaring op te doen. Een nuttige besteding van de zondagochtend. 

Frans van Delft


vrijdag 9 december 2016, 16:37 uur
ClubApp is online!
 Dave Lamberts  Algemeen  207x gelezen

Het is zover! Het is mogelijk om vanaf nu de KNLTB ClubApp te downloaden van ZLTB. 

Dit is een omgeving waar je veel informatie omtrent de club kunt krijgen. Van het zoeken voor een tennismaatje tot de bespeelbaarheid van de banen. Maar ook het afhangen van banen, je actuele speelsterkte en het nieuws omtrent ZLTB is allemaal te vinden op de ClubApp!  

Blijf gemakkelijk op de hoogte van alles rondom ZLTB en download de ClubApp! 

 

We hebben ondervonden dat er nog wel wat verbeterpunten zijn. Zoals het downloaden en aanmelden. In de bijlage is een korte beschrijving toegevoegd over het toevoegen van ZLTB aan de App. 

Graag horen wij wanneer het niet goed werkt of als je er niet uitkomt. We helpen je graag!

 


Download bestanden
Stappenplan - ClubApp 378 KB (244x opgehaald)
woensdag 9 november 2016, 10:06 uur
Leden voor de Peperbuscommissie!
 Dave Lamberts  Algemeen  234x gelezen

De toernooien en competitie zitten er op... De winterperiode breekt weer aan... Een periode die in het teken staat van de voorbereidingen op het volgende tennisseizoen.

Voor de Peperbuscommissie zijn wij dringend op zoek naar leden. Het gaat om het meehelpen in de voorbereidingen van het Peperbustoernooi met name regelen van sponsoring en meedenken in het activiteitenprogramma en aanwezigheid tijdens het toernooi.

Het toernooi zal gehouden worden in week 26: 26 juni t/m 2 juli 2017.

Weet of ken jij iemand die ons hierbij zou willen helpen? Stuur een mail naar ac@zltb.nl

zondag 30 oktober 2016, 15:10 uur 0 reacties (reageer)
Frits bedankt!
 Dave Lamberts  Algemeen  199x gelezen

Frits Bosma bedankt.

Als ik hem bel om te vragen of hij bereid is mee te werken aan een interview, heeft hij bedenktijd nodig. Die krijgt hij van mij en hij neemt een positief besluit. Op een mooie vrijdagochtend mag ik hem met mijn vragen, dictafoon en fototoestel thuis gaan bezoeken.

Ik vind zijn appartement gemakkelijk. Hij is buiten bezig en wat doet hij? De tuintafel schoonmaken. De man die vele jaren ons clubhuis heeft schoongehouden gaat thuis gewoon verder. Ik moet toegeven: dit is de eerste keer dat ik hem zie. Hij werkte meestal 3 ochtenden in de week in en rond het clubhuis. Begon dan rond 8 en probeerde rond 12 klaar te zijn. Een moment van de dag waarop ik zelf hoogstzelden op de tennisbaan te vinden ben. Er zullen meerdere lezers zijn die hem niet herkennen op de foto.  Het verwachte beeld dat ik van hem had kan meteen in de vuilnisbak. Hier zit een grijze eminentie die nog heel fris van lijf, leden en hersens mij te woord staat. Niet echt iemand waarvan ik zou verwachten dat hij wc’s schrobt en het gravel van douchemuren verwijdert. Want dat schijnen spelers nog wel eens te doen: na de partij het gravel uit de schoenen slaan tegen de muren in de doucheruimte. Rare jongens, die tennisspelers!  En het feit dat er zaken kapot worden gemaakt of dingen zelfs verdwenen vindt hij onbegrijpelijk.

Frits is van oorsprong een voetballer. Mooi verhaal: rond zijn 22ste moest hij van de gemeente, waar hij toen werkte, kiezen tussen een gemeentebaan of een baan als betaald voetballer. Het een of het ander. Hij koos voor de zekerheid van het ambtenarenbestaan. Ondanks weinig trainingsuren kon men hem nog goed gebruiken als reserve voor 2 posities in het elftal: keeper of linksbuiten. Later switchte hij naar het zaalvoetbal en speelde daar hoofdklasse. Een pittige sport.  Pas rond zijn veertigste verjaardag begint hij te tennissen. In de jaren dat ZLTB nog heel hoog speelde en veel publiek trok. Jammer vond hij het dat die goede spelers in de watten werden gelegd maar niet echt betrokken waren bij de club wat ten koste ging van de recreatieve speler.

Frits kreeg het spel aardig onder de knie en heeft gezellige tijden meegemaakt. Ton Braspenning, Bert Schinkel, Piet Gerritsen, Henk Brinkhuis, zijn namen die vallen. 12 jaar geleden gaat hij met pensioen en als zijn heupen het niet meer toelaten, een jaar later, schakelt hij, ook op advies van zijn vrouw, over naar het golfen.

Mijn gesprekpartner heeft meerdere functies gehad binnen de club. Vraag hem niet naar precieze jaartallen maar hier volgt een korte opsomming. Eerst heeft hij in de kantine commissie gezeten, daarna ongeveer 5 jaar in het bestuur, toen met Albert de Lange als voorzitter. Ongeveer 10 jaar geleden heeft Frits samen met Joop Knol de club financieel weer op het droge getrokken, door eens heel kritisch te kijken naar alle uitgaven en de planning daarvan. ”Een goede sanering.” Dit tweetal had de afspraak dat ze ook weer samen zouden stoppen. Toen Joop, tijdens een ledenvergadering, kritiek kreeg op zijn beleid en stopte, volgde Frits zijn voorbeeld. Weer een tijdje later vroeg de toenmalige voorzitter Jos Zuure Frits voor zijn laatste klus, als schoonmaker, waarvoor hij overigens een vrijwilligersbijdrage kreeg.

Waarom Frits nog zo lang doorwerkte voor ZLTB kan samengevat worden in: een nuttige bezigheid, clubliefde en de sociale contacten. Terugkijkend had hij gehoopt op iets meer waardering van en onderling overleg over zijn werk. Het heeft hem niet verbitterd gemaakt. Hij was al van plan dit jaar te stoppen met het lichamelijk zware werk. Enige meningsverschillen hebben die beslissing bespoedigd. “Met stille trom vertrokken.” Ondertussen helpt hij alweer zijn oude club PEC Zwolle door een dag in de week bardiensten te draaien en rondleidingen te geven door het stadion. Verder weten zijn buurtgenoten hem ook wel te vinden als er iets te klussen of schoon te maken is.  En zo blijft Frits lekker bezig en wonen op dit mooie plekje met uitzicht op de Zwolse natuur. Namens alle leden wil ik Frits bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club. Weer een voorbeeld van iemand die onze club zo hard nodig heeft: de vrijwilliger met hart voor de zaak.

Frans van Delft

 


dinsdag 25 oktober 2016, 15:08 uur
Opgeven voorjaarscompetitie
 Dave Lamberts  Competitie  273x gelezen

Opgeven voorjaarscompetitie 

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie gaan alweer weer beginnen!

Wil jij dit jaar meedoen? Stuur dan voor 15 november een ingevuld formulier naar tc@zltb.nl.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.


Opgeven kan net als vorig jaar als team, maar ook individueel. 

Wil je niet de verplichting, maar wel af en toe spelen? Geef je dan op voor onze invalpoule!  


Competitieavond ZLTB 

Op maandag 31 oktober is vanaf 20.00 uur de technische commissie aanwezig in de kantine voor al je vragen omtrent de voorjaarscompetitie. Vanuit de KNLTB zijn er allerlei nieuwe ontwikkelingen om de voorjaarscompetitie aantrekkelijker te maken, zoals o.a. een instap competitie (telt niet mee voor speelsterkte), een zomeravond competitie of een competitie voor jong volwassenen. Dus wie weet is dat wat voor jou! Kijk op Competitie Nieuwe Stijl of kom naar de competitie avond voor meer informatie.


Download bestanden
Opgeven voorjaarscompetitie 33 KB (266x opgehaald)
vrijdag 14 oktober 2016, 18:04 uur
Wintertraining 2016-2017
 Dave Lamberts  Tennisles  405x gelezen
Hallo lessers,

Hierbij de indeling voor komend winter. We hebben weer geprobeerd om aan de wensen van iedereen te voldoen. Mocht dit onverhoopt toch niet gelukt zijn, en ben je ingepland op een onmogelijke dag/tijdstip? Laat het mij dan zsm weten door middel van een mail naar jelle@breakpoint.nu 

Let op: de trainingen op de verschillende dagen starten soms op verschillende momenten. Dit komt door de uitloop van sommige zomertrainingen. De startdata staan benoemd in de lijst. Er zal geen training gegeven worden in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

De trainers van Breakpoint kijken uit naar een mooi trainingsseizoen.

Tot op de baan

Sportieve groet

Harold, Wilco en Jelle


Download bestanden
Trainingen winterseizoen 2016-2017 54 KB (558x opgehaald)
maandag 10 oktober 2016, 16:53 uur
1 2 3 4 5 6 7
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Activiteiten
 Algemeen
 Competitie
 Handleidingen
 Jeugdhonk
 Kantine en bardienst
 Nieuwsbrief
 NOC/NSF jeugd en alcohol
 Parkonderhoud
 Privacy
 Recreanten competitie
 Rolstoel & G-Tennis
 Social Media
 Studenten bij ZLTB
 Tennishal
 Tennisles
 Tossavond
 Vacatures
 Webcam & Buienradar
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams